Героиня от Golyam Sechko Run '18

Caption

 

Автор: АCTIVITY CHOICES

Дата: 14.01.2018г

Каролина Калибацева е победителката в дистанцията 9.5км при денивелация 568м с време от 53мин 56 сек на традиционното планинско бягане Golyam Sechko Run 2018, което се проведе в Балкана до с. Бухово днес

 

 

АCTIVITY CHOICES: Каролина, поздравления за победата ти днес!  Разкажи ни накратко за теб - с какво се занимаваш, какви хобита имаш?

КАРОЛИНА: Занимавам се любителски активно с бягане от около 5 години. В този период имах пауза от бременност и раждане на дъщеря ми. По образование съм художник, занимавам се с изработка на авторски сребърни бижута.

 

АCTIVITY CHOICES: Как протече днешното състезание за теб при -3 до -6 градуса целзии, сняг, лед, непрестанно катерене и спускане - случи ли ти се нещо интересно/куриозно?

КАРОЛИНА: Студеното време днес съвсем не беше най-комфортното за бягане, но не беше и крайно неприятно. В момента, в които започнахме да катерим баира, тялото ми загря и Целзии вече не играеше роля. Интересното за мен бяха маратонките ми - нови са и имат доста малко пробягани километри преди днешния старт, не бях сигурна как ще се държат на заледената пътека и бях предпазлива, особено на дългото спускане. Останах доволна и не успях да падна!

АCTIVITY CHOICES: Какви спортове практикуваш?  

КАРОЛИНА: Бягането е основният ми и най-любим спорт. Бързо видях, че е “моето нещо” и страстта ми към него е винаги жива. През топлите месеци обичам да карам градско колело за разтоварване и разходка.

 

АCTIVITY CHOICES: Спомена, че наскоро си родила - преди колко време?  Как се върна в топ форма?

КАРОЛИНА: Родих преди година и вече 9 месеца, бягах леко до към 4я-5я месец от бременността. След раждането започнах на 11я ден. През първата година не съм надвишавала 10тина км, исках полека и сигурно да вляза отново във форма. Скоростта от преди си възвърнах сравнително лесно.

 

АCTIVITY CHOICES: Разкажи ни някой твой спомен свързан с други спортни събития в които си участвала.  

КАРОЛИНА: Мил спомен ми е първото състезание след раждането. Дъщеря ми беше на 4 месеца, бяхме за уикенд край Кавала и привечер отивайки да хапнем в центъра разбрахме, че след час стартира Kavala Night City Run. Ежегодно масово състезание с 5 и 10 километрови дистанции, обикалящи уличките на града и качващи се до крепостта. Мъжът ми ме погледна “Искаш ли да участваш?” И след малко вече бях на опашката за регистрация. За щастие винаги имаме по чифт маратонки и шорти в колата. Записах се на 5км. Потичах, беше много приятно нощно бягане. В последните 500 метра една гъркиня ме задмина. На финала същата седеше обградена от куп камери и същите се насочиха и към мен - оказа се, че съм завършила втора. Говореха само на гръцки, не разбирах нищо. Дадоха ми медала на голяма сцена на площада на Кавала, качих се с бебето ми и публиката избухна в аплодисменти. Получи се много весела вечер.

 

Последни коментари

Няма намерени коментари;

Може би ще ти бъде интересно също